Fisk- & skaldjurssoppa
Smakrik soppa med torsk, räkor, vitt vin, tomat och fänkål.
Ingredienser
4 personer
- 500 g Torskfilébitar
- 200 g Skalade räkor
- 2 st Fiskbuljongtärningar
- 2 dl Vitt vin
- 5 dl Vatten
- 2 dl Grädde
- 1 paket Saffran
- 1 st Purjolök
- 2 st Vitlöksklyftor
- 3 st Tomater
- 3 msk Vetemjöl
- 3 msk Smör
- 1 st Citron
- 1 knippe Persilja
- 1 halv Färsk fänkål
Gör så här:
- SOPPAN – Strimla purjon, fänkålen och vitlöken. Fräs dem med en del av smöret och saffran i en gryta. Tillsätt vatten, vin och buljongtärningar och låt koka i ca 5 minuter. Tillsätt grädden och tomaterna, som skalats och hackats.
- FISKEN – Skär torskfilén i 2 centimeter stora kuber. Lägg dem i grytan och låt koka ca 5 minuter.
- GÖR FÄRDIGT OCH SERVERA – Red av med mjölet som rörts ut i tre matskedar smör. Smaka av med pressad citron och vitpeppar. Tillsätt hackad persilja och de skalade räkorna strax före serveringen.