Regnbåge med orientalisk touch
Grillad regnbågsfilé med råkostsallad, stekta nötter, sojamajonnäs samt marinerad regnbågsrom.
Ingredienser
4 portioner
- 4 st Regnbågsfiléer
- (funkar även med laxfile)
- 2,5 dl Soja
- 2,5 dl Mirin
- 2 tsk Sesamolja
- 2 st Lime
- 1 st Grön chili
- 1 kruka Koriander
- 60 g Regnbågsrom
- 2 påsar Råkostsallad
- (alternativt gör din egen)
- 1 st Mango
- 1 dl Cashewnötter
Gör så här:
- Sätt på grillen.
- MARINERAD REGNBÅGSROM – Blanda rom med 1 msk soja och 1 msk mirin.
- MIRINDRESSING – Blanda resten av sojan och mirin med sesamolja samt saften och skalet från en lime. Lägg i hackad chili och koriander.
- SOJAMAJONNÄS – Blanda 2 dl majonnäs med 1 msk soja.
- GÖR FÄRDIGT OCH SERVERA – Salta och peppra fisken. Tillaga i aluminiumformen i 200 grader tills innertemperaturen når ca 54 grader, 8-10 minuter. Om möjligt grilla även nötterna, annars rosta dem i stekpanna. Lägg råkostsalladen och skuren mango i botten på en djup tallrik. Häll över mirindressingen. Lägg på laxen och toppa med regnbågsrom och sojamajonnäs.