Asiatiskt halstrad lax
Wasabi- och sesamgrillad lax med melon- och avokadosallad.
Ingredienser
- 500 g Lax mid loin
- 1 msk Olivolja
- 2 tsk Sesam- och wasabikrydda
- 1/2 tsk Salt
- 2 tsk Sriracha (eller mer efter smak)
- 500 g Galiamelon
- 500 g Honungsmelon
- 500 g Fetaost
- 2 st Avokado
- 1 msk Olivolja
- 1 krm Nymald svartpeppar
- 1 st Lime
- 1 st Kruka koriander
- 1 st Kruka mynta
Gör så här:
- Skär laxen i lagom stora bitar. Blanda bitarna i olja och panera i blandningen av sesam och wasabi. Krydda med salt. Halstra bitarna snabbt i en stek- eller grillpanna.
- Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Bryt fetaosten i bitar. Halvera avokadon och skär till tärningar.
- Blanda melon och avokado med olja och lägg upp på tallrikar. Krydda med peppar.
- Toppa med den halstrade laxen och fetaost. Garnera med limeklyftor och örter.