Asiatiskt halstrad lax - fiskeriet.se

Asiatiskt halstrad lax

Wasabi- och sesamgrillad lax med melon- och avokadosallad.

UgnMedium

Ingredienser

  • 500 g Lax mid loin
  • 1 msk Olivolja
  • 2 tsk Sesam- och wasabikrydda
  • 1/2 tsk Salt
  • 2 tsk Sriracha (eller mer efter smak)
  • 500 g Galiamelon
  • 500 g Honungsmelon
  • 500 g Fetaost
  • 2 st Avokado
  • 1 msk Olivolja
  • 1 krm Nymald svartpeppar
  • 1 st Lime
  • 1 st Kruka koriander
  • 1 st Kruka mynta

Gör så här:

  1. Skär laxen i lagom stora bitar. Blanda bitarna i olja och panera i blandningen av sesam och wasabi. Krydda med salt. Halstra bitarna snabbt i en stek- eller grillpanna.
  2. Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Bryt fetaosten i bitar. Halvera avokadon och skär till tärningar.
  3. Blanda melon och avokado med olja och lägg upp på tallrikar. Krydda med peppar.
  4. Toppa med den halstrade laxen och fetaost. Garnera med limeklyftor och örter.