Cajungryta - fiskeriet.se

Cajungryta

Het cajunkryddad gryta med kokta kräftor, majskolvar och delikatesspotatis.

UgnMedium

Ingredienser

4 portioner
  • 5 liter Vatten
  • 2 tsk Paprikapulver
  • 2 tsk Cayennepeppar
  • 2 tsk Vitpepparkorn
  • 1 tsk Basilika, torkad
  • 0,5 tsk Timjan, torkad
  • 4 st Lagerblad
  • 1 msk Cajunkrydda
  • 1,5 msk Salt
  • 1 tsk Socker
  • 1 st vitlök, halverad (ca 8 klyftor stor)
  • 1 st Citron, halverad
  • 1 liter Mörk öl
  • 1 kg Delikatesspotatis
  • 3 st Majskolvar, delade i 5 (till fördel färska)
  • 2 kg Kokta kräftor
  • 8 st Gula lökar
  • 1 knippe Persilja, färsk

Gör så här:

 

  1. GRYTAN – Tina de frysta kräftorna långsamt 1-2 dygn i kylskåp. Koka upp vattnet i en stor kastrull. Häll i alla kryddorna, salt, socker, vitlök, citron och öl. Låt sjuda utan lock i 20 min. Lägg i potatis och koka i 10 min. Tillsätt majs och lök. Låt allt småkoka i ytterligare 10 min. Blanda ner de väl avrunna kräftorna och rör om. Stäng av värmen, lägg på ett lock och låt sedan dra i ca 30 min innan servering.
  2. SERVERA – Häll bort vätskan och servera allt på tidningspapper eller pappersduk (tänk på att täcka bordet först med plast) eller servera på ett stort härligt fat. Toppas med grovt hackad persilja.
  3. Tillbehör: Bröd, smör, god ost och majonnäs eller aioli.

MÄSTARTIPS!