Fisk- & skaldjurssoppa

Smakrik soppa med torsk, räkor, vitt vin, tomat och fänkål.

UgnMedium

Ingredienser

4 personer
  • 500 g Torskfilébitar
  • 200 g Skalade räkor
  • 2 st Fiskbuljongtärningar
  • 2 dl Vitt vin
  • 5 dl Vatten
  • 2 dl Grädde
  • 1 paket Saffran
  • 1 st Purjolök
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 3 st Tomater
  • 3 msk Vetemjöl
  • 3 msk Smör
  • 1 st Citron
  • 1 knippe Persilja
  • 1 halv Färsk fänkål

Gör så här:

  1. SOPPAN – Strimla purjon, fänkålen och vitlöken. Fräs dem med en del av smöret och saffran i en gryta. Tillsätt vatten, vin och buljongtärningar och låt koka i ca 5 minuter. Tillsätt grädden och tomaterna, som skalats och hackats.
  2. FISKEN – Skär torskfilén i 2 centimeter stora kuber. Lägg dem i grytan och låt koka ca 5 minuter.
  3. GÖR FÄRDIGT OCH SERVERA – Red av med mjölet som rörts ut i tre matskedar smör. Smaka av med pressad citron och vitpeppar. Tillsätt hackad persilja och de skalade räkorna strax före serveringen.