Regnbåge med orientalisk touch

Grillad regnbågsfilé med råkostsallad, stekta nötter, sojamajonnäs samt marinerad regnbågsrom.

UgnMedium

Ingredienser

4 portioner
  • 4 st Regnbågsfiléer
  • (funkar även med laxfile)
  • 2,5 dl Soja
  • 2,5 dl Mirin
  • 2 tsk Sesamolja
  • 2 st Lime
  • 1 st Grön chili
  • 1 kruka Koriander
  • 60 g Regnbågsrom
  • 2 påsar Råkostsallad
  • (alternativt gör din egen)
  • 1 st Mango
  • 1 dl Cashewnötter

Gör så här:

  1. Sätt på grillen.
  2. MARINERAD REGNBÅGSROM – Blanda rom med 1 msk soja och 1 msk mirin.
  3. MIRINDRESSING – Blanda resten av sojan och mirin med sesamolja samt saften och skalet från en lime. Lägg i hackad chili och koriander.
  4. SOJAMAJONNÄS – Blanda 2 dl majonnäs med 1 msk soja.
  5. GÖR FÄRDIGT OCH SERVERA – Salta och peppra fisken. Tillaga i aluminiumformen i 200 grader tills innertemperaturen når ca 54 grader, 8-10 minuter. Om möjligt grilla även nötterna, annars rosta dem i stekpanna. Lägg råkostsalladen och skuren mango i botten på en djup tallrik. Häll över mirindressingen. Lägg på laxen och toppa med regnbågsrom och sojamajonnäs.