FLÄDERGURKAN – Skala och skiva gurkan. Blanda flädersaften med ättika, socker och vatten tills sockret löst sig. Lägg i gurkskivorna och låt stå i minst 20 minuter.
BLOMKÅLSMOSET – Koka blomkålen mjuk i en kastrull med mjölk. Mjölken ska täcka blomkålen. Sila bort mjölken, mixa sedan blomkålen slät i matberedare med smöret.
GREMOLATAN – Blanda olivolja med hackad persilja, citronskal och citronsaft samt pressad vitlök.
LAXEN – Bre rikligt med färskost på laxen, salta och peppra. Dela rädisorna på mitten och lägg dem runt laxen. Tillaga laxen i aluminiumformen i 200 grader tills innertemperaturen når ca 54 grader, 8-10 minuter. Du kan också tillaga laxen i ett paket av smörpapper eller ugnsfolie (om du grillar, använd ugnsfolie). Det bevarar mycket smak och saftighet. Servera med blomkålsmos, lägg på flädergurka och häll rikligt med gremolata på laxen.
MÄSTARTIPS!
Denna sida använder cookies.Du accepterar våra villkor genom att fortsätta använda webbplatsen.