Limelax - fiskeriet.se

Limelax

Ugnsbakad lax med lime, avocadoröra, rom och gräslök.

UgnLätt

Ingredienser

4 portioner
  • 4 st Laxportionsbitar
  • (funkar även med regnbågsfile)
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 tsk Salt
  • 2 msk Olivolja
  • 1 st Lime, rivet skal & pressad saft
  • 2 st Avokado
  • 1 dl Lätt crème fraiche
  • 100 g Löjrom eller stenbitsrom
  • 1 dl Hackad gräslök

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. LAXEN – Lägg bitarna på ett ugnsäkert fat. Skala och skär vitlöken i klyftor. Stick små hål och stoppa in vitlöken här och där i bitarna. Krydda med salt och limeskal. Häll över oljan och limesaften. Stek i mitten av ugnen 15 – 20 minuter tills de fått fin färg. Stek potatisklyftor samtidigt i ugnen och servera till.
  3. AVOKADORÖRAN – Skala, kärna ur och mosa avokadon. Blanda moset med crème fraiche och smaka av med salt. Servera fisken med avokadoröra, rom och gräslök.