Blåmusslor i vin

Vitvinskokade blåmusslor med smör, bröd och aioli.

UgnLätt

Ingredienser

2 portioner
  • 800 g Frysta blåmusslor
  • 1 st Liten gul lök
  • 4 msk Smör
  • 3 dl Torrt vitt vin
  • 1 knippe Persilja
  • 1/2 krm Nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. MUSSLORNA – Tina musslorna. Skala och hacka löken fint. Skölj och hacka persiljan. Smält 1 msk av smöret i en vid kastrull. Lägg i löken och fräs den utan att den får färg. Peppra. Tillsätt vin och musslor. Öka värmen och lägg på lock. Koka musslorna på stark värme till alla öppnat sig, 6-8 minuter.
  2. BULJONG – Plocka bort och kassera stängda musslor. Häll över buljongen i en ny kastrull, vispa i smöret klickvis, tillsätt persiljan, smaka av med salt. Häll tillbaka buljongen över musslorna.
  3. SERVERA – Hetta upp och servera med vitt bröd, smör, ost och aioli.

MÄSTARTIPS!