Lax-mango bowl
Poké bowl med svart ris, lax, avokado och mango
Ingredienser
- 3 dl Svart ris
- 1 msk Sesamolja
- 2 msk Japansk soja
- 1 klyfta Vitlök, riven
- 2 tsk Sriracha (eller mer efter smak)
- 500 g Lax mid loin
- 2 st Salladslökar
- 1/2 Gurka
- 1 st Mango
- 2 st Avokado
- 2 dl Edamamebönor
- 1 knippe Koriander
- 1 st Röd chili
- 4 st Salladsblad
- 1,5 msk Rostade vita sesamfrön
Gör så här:
- Tillaga riset enligt anvisningar på förpackningen.
- Blanda sesamolja, japansk soja, riven vitlök och sriracha till en marinad. Tärna laxen i lagom stora tärningar och skär salladslöken tunt. Vänd ner i marinaden.
- Skiva gurka tunt, tärna mango, dela avokadon och skiva tunt.
- Lägg riset i botten av stora portionsskålar. Garnera med sallad och toppa med avokado, mango, edamamebönor, gurka, koriander, chili och lax.
- Strössla över sesamfrön. Servera och ät på en gång medan riset är varmt och fisken är kall.