Lax-mango bowl - fiskeriet.se

Lax-mango bowl

Poké bowl med svart ris, lax, avokado och mango

UgnLätt

Ingredienser

  • 3 dl Svart ris
  • 1 msk Sesamolja
  • 2 msk Japansk soja
  • 1 klyfta Vitlök, riven
  • 2 tsk Sriracha (eller mer efter smak)
  • 500 g Lax mid loin
  • 2 st Salladslökar
  • 1/2 Gurka
  • 1 st Mango
  • 2 st Avokado
  • 2 dl Edamamebönor
  • 1 knippe Koriander
  • 1 st Röd chili
  • 4 st Salladsblad
  • 1,5 msk Rostade vita sesamfrön

Gör så här:

  1. Tillaga riset enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Blanda sesamolja, japansk soja, riven vitlök och sriracha till en marinad. Tärna laxen i lagom stora tärningar och skär salladslöken tunt. Vänd ner i marinaden.
  3. Skiva gurka tunt, tärna mango, dela avokadon och skiva tunt.
  4. Lägg riset i botten av stora portionsskålar. Garnera med sallad och toppa med avokado, mango, edamamebönor, gurka, koriander, chili och lax.
  5. Strössla över sesamfrön. Servera och ät på en gång medan riset är varmt och fisken är kall.