Stekt torsk med bacon
Ugnsbakad torskfilé med tomat och sprödstekt bacon.
Ingredienser
4 portioner
- 500 g Torskfilé
- 1 burk Tomater, hela skinnfria (300 g)
- 3 tsk Olivolja
- 2 tsk Finhackad gräslök
- 0,5 krm Salt nymalen peppar
- 0,5 tsk Socker
- 75 g Bacon
- Nypa salt och nymalen peppar
- Servera med nykokt potatis
Gör så här:
- TORSKEN – Dela torsken i fyra bitar, salta och peppra. Ugnstek i ca 10 min i 200°.
- TOMATER OCH BACON – Dela tomaterna i 2 halvor och lägg snittsidan ner så att de rinner av sig. Skär dem sedan i skivor och blanda dem med olivoljan, gräslök, salt, peppar och socker. Strimla bacon och stek dem spröda.
- SERVERA – Fördela tomatblandningen över fisken, strö bacon och extra gräslök på toppen och servera med nykokt potatis.