Stekt torsk med bacon

Ugnsbakad torskfilé med tomat och sprödstekt bacon.

UgnMedium

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g Torskfilé
  • 1 burk Tomater, hela skinnfria (300 g)
  • 3 tsk Olivolja
  • 2 tsk Finhackad gräslök
  • 0,5 krm Salt nymalen peppar
  • 0,5 tsk Socker
  • 75 g Bacon
  • Nypa salt och nymalen peppar
  • Servera med nykokt potatis

Gör så här:

  1. TORSKEN – Dela torsken i fyra bitar, salta och peppra. Ugnstek i ca 10 min i 200°.
  2. TOMATER OCH BACON – Dela tomaterna i 2 halvor och lägg snittsidan ner så att de rinner av sig. Skär dem sedan i skivor och blanda dem med olivoljan, gräslök, salt, peppar och socker. Strimla bacon och stek dem spröda.
  3. SERVERA – Fördela tomatblandningen över fisken, strö bacon och extra gräslök på toppen och servera med nykokt potatis.