Ugnsbakade havskräftor - fiskeriet.se

Ugnsbakade havskräftor

Kokta havskräftor ugnsbakade med gorgonzola.

UgnLätt

Ingredienser

4 portioner
  • 12 st Kokta havskräftor
  • 120 g Gorgonzola
  • 4 st Vitlöksklyftor
  • 1 dl Olivolja
  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Klyv havskräftorna på längden och krossa klorna. Lägg kräftorna i en långpanna.
  3. Blanda gorgonzolaost, vitlöksklyftor och olivolja till en smet. Smaka av med salt och peppar. Fördela blandningen på kräftorna och stek dem i mitten av ugnen, 5 minuter under grillen.

OBS! Det kan gå fort under grillen, håll därför koll så det inte bränns. Servera kräftorna direkt med färskt vitt bröd.